Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad röd paprikasås


Gör rörorna dagen före festen så sparar du tid.

Grillad röd paprikasås

Grillad röd paprikasås

Grillad röd paprikasås

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 1spetspaprika- röd
  • 1vitlök
  • 1 mskrapsolja
  • 3,5 dlcrème fraiche
  • 1 mskäppelcidervinäger
  • 0,5 tskrökt paprikapulver
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Dela och kärna ur paprikan. Gnid in den med olja. Dela en vitlök­ tvärs över klyftorna. Pensla olja över snittytorna.­ Rosta på plåt högt upp i ugnen med snabbuppvärmning på 250 grader. Grilla paprikan tills skalet­ bubblar, cirka 10 minuter. Ta bort paprikan och fortsätt rosta vitlöken­ på 200 grader i 10 minuter.

  2. Ta bort skalet från paprikan och kläm upp vitlöksklyftorna ur skalen.­ Mixa paprika, vitlök och crème fraiche­ till en slät sås. Smaksätt med äppelcidervinäger, rökt paprika­pulver, salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök