Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gör rörorna dagen före festen så sparar du tid.
Dela och kärna ur paprikan. Gnid in den med olja. Dela en vitlök tvärs över klyftorna. Pensla olja över snittytorna. Rosta på plåt högt upp i ugnen med snabbuppvärmning på 250 grader. Grilla paprikan tills skalet bubblar, cirka 10 minuter. Ta bort paprikan och fortsätt rosta vitlöken på 200 grader i 10 minuter.
Ta bort skalet från paprikan och kläm upp vitlöksklyftorna ur skalen. Mixa paprika, vitlök och crème fraiche till en slät sås. Smaksätt med äppelcidervinäger, rökt paprikapulver, salt och peppar.
Recept från Mitt kök