Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad ratatouille med comtéost

Ratatouille i grillkorg med comtéost är en god vegorätt. Ratatouille serveras ofta som tillbehör till kött eller fisk, men här äts den som ensamrätt med ost och baguette.

Grillad ratatouille med comtéostGrillad ratatouille med comtéostGrillad ratatouille med comtéost
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1aubergine
  • 1zucchini
  • 1röd paprika
  • 1paprika- gul
  • 1grön paprika
  • 1 knippalök- färsk
  • 8vitlöksklyftor
  • 0,5 dlolivolja
  • 4 kvistarrosmarin
  • 1 tsksalt- + 1 tsk
  • 250 gkörsbärstomater
  • 2 msktomatpuré
  • 1 tskströsocker
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 200 gcomtéost
  • 1baguette

Gör så här

  1. Ansa och skär aubergine och zucchini i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och skär löken i klyftor och blasten i ca 3 cm långa bitar. Skala vitlöken.

  2. Blanda grönsakerna med olja, rosmarin och 1 tsk salt. Lägg grönsakerna i en grillkorg.

  3. Grilla grönsakerna indirekt (vid sidan av glöden) ca 20 min, rör om då och då.

  4. Halvera tomaterna och blanda dem med tomatpuré, socker, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda ner tomaterna i grönsaksröran och grilla ytterligare ca 10 min.

  5. Servera ratatouillen med comtéost och baguette.

Vad tyckte du om receptet?