Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad rabarberdessert med kokossmulor och vit chokladmousse med lime

Recept på grillad rabarberdessert med kokossmulor och vit chokladmousse med lime. Rabarber och vit choklad passar väldigt bra ihop. Toppa med krispiga smulor och du är hemma!

Grillad rabarberdessert med kokossmulor och vit chokladmousse med limeGrillad rabarberdessert med kokossmulor och vit chokladmousse med limeGrillad rabarberdessert med kokossmulor och vit chokladmousse med lime
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 350 grabarber
  • 2 dlströsocker
  • 2 dlvatten
  • 0,5 dlcitron- pressad
  • 1vaniljstång

Vit chokladmousse

  • 1lime
  • 1 dlvispgrädde
  • 200 gchoklad- vit
  • 2äggulor
  • 1 dlyoghurt- turkisk

Kokossmulor

  • 50 gsmör
  • 3 msksirap- ljus
  • 1 dlkokos- riven
  • 1 dlhavregryn

Garnering

  • mynta

Gör så här

  1. Vit chokladmousse: Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet. Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme över vattenbad eller i mikro. Vispa upp äggulorna och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner yoghurt och limeskal. Vänd till sist ner grädden. Låt stå i kylen ca 1 timme.

  2. Kokossmulor: Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt sirap, kokos och havregryn och stek på medelhög värme tills det blir gyllene. Häll upp på ett fat och låt kallna.

  3. Koka upp socker, vatten, citronsaft och vaniljstång. Lägg de hela rabarberstjälkarna i en ugnssäker form och häll över sockerlagen. Täck med aluminiumfolie och ställ på grillen ca 5 min, tills rabarbern blivit mjuk och börjar smälta.

  4. Servera rabarbern direkt med chokladmousse och kokossmulor.

Vad tyckte du om receptet?