Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Provkökets favorit! Beroende på vilken chilisås du använder blir dressingen mer eller mindre stark, men se bara till att inte använda en för söt chilisås. Sötman får vi från sockret.
Rosta sesamfröna och låt dem kallna. Spara 1 msk sesamfrön till garnering. Mal sesamfröna i en kaffekvarn eller mortel. Tillsätt övriga ingredienser och mixa slätt med mixerstav. Låt dressingen stå ca 20 min före servering.
Ansa och skär purjolöken i sex bitar vardera och halvera dem på längden. Lägg ut ett dubbelt ark grillfolie på arbetsbänken och lägg purjolöken mitt på. Strö över salt och vik ihop till ett tätt paket.
Lägg foliepaketet på galler över fin glöd och grilla ca 20 min. Kontrollera därefter försiktigt att purjolöken är helt genomlagad och mjuk.
Toppa purjolöken med hälften av sesamdressingen, finhackad gräslök och de sparade sesamfröna. Servera purjolöken varm med resten av dressingen.