Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad pizza bianco med zucchini, tomat, oliver och fetaost

Recept på grillad pizza bianco med zucchini, tomat, oliver och fetaost. Bakad på en baksten som finns till de klassiska klotgrillarna. Man kan också toppa pizzan efter grillningen med charkuterier eller tunna skivor av rå, gravad eller rökt lax.

Grillad pizza bianco med zucchini, tomat, oliver och fetaostGrillad pizza bianco med zucchini, tomat, oliver och fetaostGrillad pizza bianco med zucchini, tomat, oliver och fetaost
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 15 gjäst
  • 2,5 dlvatten
  • 1 mskolivolja
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 3 dldurumvetemjöl- (180 g)
  • 0,5 tsksalt

Topping

  • 1zucchini
  • 1lökar- –2, färska
  • 100 gtomater- soltorkade, marinerade
  • 100 gparmesan
  • 2 dlcrème fraiche
  • 250 gkalamataoliver
  • 150 gfetaost
  • 100 gmâchesallad

Tillbehör

  • grönsallad

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37°. Häll det över jästen och rör tills den lösts upp. Häll i olja och mjöl och blanda ca 5 min på låg hastighet i en degblandare eller ca 10 min för hand.

  2. Tillsätt saltet och blanda ytterligare 2 min. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.

  3. Lägg i rejält med heta briketter fördelat över hela grillen.

  4. Topping: Skär zucchinin i tunna skivor. Ansa och skiva löken. Strimla tomaterna. Riv parmesanen.

  5. Knåda ut luften ur degen och dela den i två bitar. Kavla ut två pizzabottnar och lägg dem på pizzastenar. Bred på crème fraichen och strö över parmesanen. Torka av zucchinin och fördela den över pizzorna. Lägg på tomater och oliver. Smula över fetaosten.

  6. Lägg pizzastenen på grillen och grilla pizzan ca 10 min, tills den har en knaprig och fin botten. Toppa med mâchesalladen. Servera med grönsallad.

Vad tyckte du om receptet?