Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grillad pizza bianco med zucchini, tomat, oliver och fetaost. Bakad på en baksten som finns till de klassiska klotgrillarna. Man kan också toppa pizzan efter grillningen med charkuterier eller tunna skivor av rå, gravad eller rökt lax.
Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37°. Häll det över jästen och rör tills den lösts upp. Häll i olja och mjöl och blanda ca 5 min på låg hastighet i en degblandare eller ca 10 min för hand.
Tillsätt saltet och blanda ytterligare 2 min. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.
Lägg i rejält med heta briketter fördelat över hela grillen.
Topping: Skär zucchinin i tunna skivor. Ansa och skiva löken. Strimla tomaterna. Riv parmesanen.
Knåda ut luften ur degen och dela den i två bitar. Kavla ut två pizzabottnar och lägg dem på pizzastenar. Bred på crème fraichen och strö över parmesanen. Torka av zucchinin och fördela den över pizzorna. Lägg på tomater och oliver. Smula över fetaosten.
Lägg pizzastenen på grillen och grilla pizzan ca 10 min, tills den har en knaprig och fin botten. Toppa med mâchesalladen. Servera med grönsallad.