Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad pilgrimsmussla med tomatvinägrett och parmesan

Recept på grillad pilgrimsmussla med tomatvinägrett och parmesan. Pilgrimsmusslor ska bara grillas någon minut för att de ska bli saftiga och fina. Håll koll på ­värmen; tiden kan variera.

Grillad pilgrimsmussla med tomatvinägrett och parmesan
Grillad pilgrimsmussla med tomatvinägrett och parmesan
Grillad pilgrimsmussla med tomatvinägrett och parmesan
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 6pilgrimsmusslor- (kammusslor), MSC-märkta
  • 2 mskolivolja
  • 6blomkålsbuketter- (ca 150 g)
  • 6salladslökar
  • 0,5 tsksalt
  • 50 gparmesan

Tomatvinägrett

  • 1tomat
  • 2 mskbasilika- strimlad
  • 3 mskolivolja
  • 2 mskäppelcidervinäger
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Vinägrett: Halvera och gröp ur tomaten. Fintärna tomatköttet och blanda det med basilika, olja och vinäger. Krydda med salt.

  2. Ringla olja över pilgrimsmusslor, blomkål och salladslök. Krydda med salt.

  3. Grilla blomkålen ca 5 min. Lägg  på salladslöken och grilla vidare ca 2 min. Lyft av grönsakerna. 

  4. Grilla pilgrimsmusslorna på direkt värme där det är som hetast, ca 2 min på varje sida.

  5. Lägg grönsaker och pilgrimsmusslor på tallrikar. Ringla över vinägrett. Hyvla över parmesan.

Vad tyckte du om receptet?