Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad pilgrimsmussla med smör, soja och vitlök

Grillad pilgrimsmussla med smör, soja och vitlök är en vacker rätt som också passar perfekt att servera som en förrätt.

Grillad pilgrimsmussla med smör, soja och vitlökGrillad pilgrimsmussla med smör, soja och vitlökGrillad pilgrimsmussla med smör, soja och vitlök
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4pilgrimsmusslor- med skal, färska eller frysta (kammusslor)MSC-märkta
  • 2 msksmör- smält
  • 1 msksoja- japansk
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 tskcitron- pressad eller yuzujuice

Gör så här

  1. Öppna musslorna försiktigt med en kniv. Ta bort musslan med en matsked från skalet, plocka bort muskel och romsäck och skölj musslan i kallt vatten. Lägg tillbaka musslorna i skalen.

  2. Häll smör och soja på musslorna. Skala och riv över vitlöken. Grilla musslorna i skalen ca 2 min. Häll över citronsaft och servera.

Vad tyckte du om receptet?