Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad pilgrimsmussla med sichuansmörsky

Enkelt, snabbt och delikat - en liten förrätt som passar i många middagssammanhang. Äpplen kan bytas ut mot nektariner eller persikor.

Grillad pilgrimsmussla med sichuansmörsky
Grillad pilgrimsmussla med sichuansmörsky
Grillad pilgrimsmussla med sichuansmörsky

Ingredienser

  • 1 tsksichuanpeppar
  • 2 msksmör
  • 2 tskbourbon whiskey- eller vatten
  • 2äpplen- sötsyrliga
  • 4pilgrimsmusslor
  • 1 tskflingsalt
  • rapsolja- till grillning

Gör så här

  1. Krossa pepparkornen lätt i en mortel och rosta dem i torr stekpanna på låg värme ca 5 min.

  2. Öka värmen och lägg i smör så att det fräser och blir lätt nötbrunt. Blanda med whiskey och häll upp i en liten såskastrull. Håll den varm.

  3. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Grilla dem i het, lätt oljad grillpanna ca 1 minut. Salta pilgrimsmusslorna och grilla dem i het grillpanna ca 1 minut på varje sida. Lägg upp på varma assietter med grillat äpple. Skeda över smörskyn.

Vad tyckte du om receptet?