Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad paneerost med linssallad och curryraita

Paneer är en indisk färskost som används flitigt i de indiska köken. Osten säljs i välsorterade matbutiker. Den smakar inte så mycket och trivs därför tillsammans med lite hetare tillbehör och såser.

Grillad paneerost med linssallad och curryraita
Grillad paneerost med linssallad och curryraita
Grillad paneerost med linssallad och curryraita
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2paneerostar- (à 225 g)
  • 0,5 tsksalt- + 0,5 tsk + 0,5 tsk
  • 2zucchini
  • 1 knippafärsk lök- röd-
  • 1 mskolivolja- + 2 msk
  • 1 krmcayennepeppar
  • 1 knippabladpersilja
  • 1 förpgröna linser- kokta (380 g)

Raita

  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 2 mskvatten
  • 2 tskcurry
  • 1grönt äpple
  • 2 mskmynta- strimlad
  • 1 krmsalt

Garnering

  • mynta

Gör så här

  1. Skär osten i skivor. Strö över 1/2 tsk salt. Skär zucchinin i skivor på längden. Ansa och halvera löken. Pensla zucchini och lök med 1 msk olja och krydda med 1/2 tsk salt och cayennepeppar. Repa bladen från persiljan. Spola av linserna med kallt vatten och låt dem rinna av.

  2. Raita: Koka upp vattnet och häll det över curryn. Låt stå i ca 10 min. Kärna ur och riv äpplet grovt på rivjärn. Rör ner yoghurten i curryn och blanda i äpple och mynta. Krydda med salt.

  3. Grilla zucchini och lök indirekt i ca 10 min och sedan direkt i 2–3 min. Blanda grönsakerna med persilja, linser, 2 msk olja och 1/2 tsk salt.

  4. Grilla osten direkt i ca 2 min på varje sida. Lägg osten på linssalladen och servera med curryraitan. Toppa med myntablad.

Vad tyckte du om receptet?