Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Paneer är en indisk färskost som används flitigt i de indiska köken. Osten säljs i välsorterade matbutiker. Den smakar inte så mycket och trivs därför tillsammans med lite hetare tillbehör och såser.
Skär osten i skivor. Strö över 1/2 tsk salt. Skär zucchinin i skivor på längden. Ansa och halvera löken. Pensla zucchini och lök med 1 msk olja och krydda med 1/2 tsk salt och cayennepeppar. Repa bladen från persiljan. Spola av linserna med kallt vatten och låt dem rinna av.
Raita: Koka upp vattnet och häll det över curryn. Låt stå i ca 10 min. Kärna ur och riv äpplet grovt på rivjärn. Rör ner yoghurten i curryn och blanda i äpple och mynta. Krydda med salt.
Grilla zucchini och lök indirekt i ca 10 min och sedan direkt i 2–3 min. Blanda grönsakerna med persilja, linser, 2 msk olja och 1/2 tsk salt.
Grilla osten direkt i ca 2 min på varje sida. Lägg osten på linssalladen och servera med curryraitan. Toppa med myntablad.