Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad oxfilé och potatissallad

Lättlagad lyx! Jag gillar att äta "blodigt" kött. Vad föredrar ni?

Grillad oxfilé och potatissallad
Grillad oxfilé och potatissallad
Grillad oxfilé och potatissallad
Annika Broman

Ingredienser

  • 4oxfilé- (rostas eller ryggbiff)
  • olja- att pensla med
  • svartpeppar- nymald
  • flingsalt
  • 1 knippadill- stor, hackad
  • 1 knippagräslök- hackad
  • 0,5 dlsmetana- eller crème fraiche
  • 0,5 dlgräddfil
  • 12 tskdijonsenap
  • salt
  • vitpeppar- nymald
  • 800 gfärskpotatis
  • 4morötter
  • 75 gsockerärter
  • 3lökar- färska (knipplök)
  • 8rädisor

Gör så här

  1. Potatissallad: Koka potatis och morötter precis mjuka i lättsaltat vatten. Lägg i socker­ärtorna när det återstår en minut av ­koktiden. Slå av vattnet och låt ånga av.

  2. Skär potatisen och morötterna i grova ­bitar. Halvera rädisorna och dela ­sockerärtorna på längden. Skiva löken. Lägg allt i en stor skål.

  3. Blanda smetana, gräddfil, dill och gräslök. Smaka av med dijonsenap, salt och ­peppar. Vänd ner dressingen i skålen med potatis och grönsaker. Dressingen ska bara precis binda ihop potatisen.

  4. Krydda biffarna med svartpeppar och flingsalt och pensla dem med olja. Grilla köttet till fin färg, dra det sen åt sidan och låt det ”eftersteka” en stund på lägre värme, gärna under lock.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök