Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Oxfilé är tacksamt att grilla, det är nästan omöjligt att misslyckas. Kapris, citron och persilja gör den saftig och smakrik.
Skär bort eventuella hinnor på filén. Skär ett längsgående snitt och fläk upp det så att det blir ett tjockt stycke som går att rulla ihop igen. Mixa persilja, kapris och peppar. Bred ut det på filén. Rulla ihop och bind om med steksnöre. Salta runt om.
Lägg köttet på grillen och grilla indirekt till 55–58 grader innertemperatur, beräkna ca 30 min. Låt filén vila ca 10 min innan dent skärs i skivor. Skölj och halvera citronerna. Lägg citroner och tomater på grillen ca 10 min.
Sätt ugnen på 250 grader. Borsta och skär potatisen i ca 1 1/2 cm stora bitar. Lägg dem på en plåt och blanda med olja. Strö på salt. Skär av toppen på den hela vitlöken. Ringla på olja. Ställ den på plåten.
Stek potatis och vitlök mitt i ugnen ca 30 min. Blanda om potatisarna efter halva tiden.
Sås: Tryck ut vitlöksklyftorna ur vitlöken. Mosa dem i en skål och blanda med crème fraiche och salt.
Servera köttet med tillbehör och sallad.