Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad oxfilé med celinepotatissallad à la Provence

Recept på grillad oxfilé med celinepotatissallad à la Provence. Sältan i sardellerna blir fin tillsammans med celinepotatisens fasthet. Celinepotatis kan ibland vara svår att hitta – den kan bytas ut mot Asterix, som också är en rödskalig fast potatis.

Grillad oxfilé med celinepotatissallad à la Provence
Grillad oxfilé med celinepotatissallad à la Provence
Grillad oxfilé med celinepotatissallad à la Provence
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 4oxfilé- i bitar à 150 g
  • 1 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Potatissallad

  • 800 gcelinepotatis
  • 1 tsksalt
  • 100150 gkörsbärstomater
  • 1 mskolivolja
  • 1 knipparucola
  • 1basilika- kruka
  • 100 gsardellfiléer
  • 2 dloliver
  • 1520coctailkapris
  • 1 nypaflingsalt- eventuellt
  • 1 nypasvartpeppar- eventuellt

Dressing

  • 1vitlöksklyfta- finhackad
  • 2 mskcrème fraiche
  • 2 mskcitronolivolja
  • 1 nypaflingsalt- eventuellt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt svalna.

  2. Picka tomaterna med en vass kniv och lägg dem i en liten ugnssäker form. Ringla olivolja över och rosta mitt i ugnen ca 30 min.

  3. Dressing: Blanda vitlök med creme fraiche. Vispa ner citronolivoljan och smaka av med salt.

  4. Blanda rucola och basilika på ett serveringsfat. Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Lägg potatisen på salladen. Hacka och fördela sardellerna över. Klicka på dressingen och slå över oliver och kapris. Avsluta med tomaterna, salt och peppar.

  5. Grilla oxfilén i grillpanna med lite olivolja. Salta och peppra. Vrid på oxfilén så att den får ett trevligt mönster. Grilla 2–4 min på var sida beroende på tjocklek.

Vad tyckte du om receptet?