Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grillad oxfilé med celinepotatissallad à la Provence. Sältan i sardellerna blir fin tillsammans med celinepotatisens fasthet. Celinepotatis kan ibland vara svår att hitta – den kan bytas ut mot Asterix, som också är en rödskalig fast potatis.
Sätt ugnen på 150°. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt svalna.
Picka tomaterna med en vass kniv och lägg dem i en liten ugnssäker form. Ringla olivolja över och rosta mitt i ugnen ca 30 min.
Dressing: Blanda vitlök med creme fraiche. Vispa ner citronolivoljan och smaka av med salt.
Blanda rucola och basilika på ett serveringsfat. Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Lägg potatisen på salladen. Hacka och fördela sardellerna över. Klicka på dressingen och slå över oliver och kapris. Avsluta med tomaterna, salt och peppar.
Grilla oxfilén i grillpanna med lite olivolja. Salta och peppra. Vrid på oxfilén så att den får ett trevligt mönster. Grilla 2–4 min på var sida beroende på tjocklek.