Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad misokyckling med nudelsallad och grön ärtkräm

Recept på grillad misokyckling med nudelsallad och grön ärtkräm. Kycklingen får en näst intill karamelliserad smak av misopastan som passar jättebra i marinad.

Grillad misokyckling med nudelsallad och grön ärtkräm
Grillad misokyckling med nudelsallad och grön ärtkräm
Grillad misokyckling med nudelsallad och grön ärtkräm

Ingredienser

  • 1,2 kgkycklingfilé- tunnskivad
  • 1 dlmisopasta- ljus
  • 0,5 dlsoja- japansk
  • 0,5 dlrapsolja
  • 0,75 dlsweet chili

Sallad

  • 250 grisnudlar
  • 300 gpak choi
  • 250 gsockerärter
  • 1 knipparädisor- (125 g)
  • 70 gbabyspenat
  • 3 msksoja- japansk
  • 3 mskrisvinäger
  • 3 mskrapsolja
  • 1 mskströsocker

Ärtkräm

  • 500 gärtor- frysta
  • 0,5 dlsesamolja
  • 2 msklime- pressad
  • 1 tsksalt

Garnering

  • 2 krukorkoriander

Gör så här

  1. Blanda misopasta, soja, olja och sweet chilisås. Blanda kycklingen med marinaden, låt stå i kylen ca 2 timmar.

  2. Sallad: Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola av dem med kallt vatten och låt rinna av. Ansa och strimla pak soi och sockerärter. Ansa och skiva rädisorna tunt, gärna på mandolin.

  3. Blanda nudlarna med soja, vinäger, olja och socker. Tillsätt nudlar, grönsaker och spenat. 

  4. Ärtkräm: Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av. Mixa ärterna med olja och limesaft. Krydda med salt.

  5. Grilla kycklingen på båda sidor 3–5 min på varje sida, tills den är genomstekt.

  6. Garnera salladen med koriander och servera med kyckling och ärtkräm.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Petra Pettersson och Cecilia Lundin