Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad, marinerad squash med citron, örter, vitlök och pecorino

Pecorinon ger en fin sälta till den marinerade squashen.

Grillad, marinerad squash med citron, örter, vitlök och pecorino
Grillad, marinerad squash med citron, örter, vitlök och pecorino
Grillad, marinerad squash med citron, örter, vitlök och pecorino
Foto: Charlie Drevstam

Grillad, marinerad squash med citron, örter, vitlök och pecorino

  • 2squash- (à 300 g)
  • 0,75 tsksalt
  • 4,5 mskolivolja
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5citron
  • 1 mskdragon- finhackad
  • 1 mskrosmarin- finhackad
  • 1 mskpersilja- finhackad
  • 75 gpecorino

Gör så här

  1. Skär squashen i 1 cm tjocka skivor. Salta dem och låt stå ca 20 min. Lägg skivorna på ett dubbelvikt hushållspapper, så att de får torka.

  2. Pensla squashskivorna med 1 1/2 msk olja och grilla ca 2 min på varje sida i grillpanna eller på grillen. Låt svalna.

  3. Skala och finhacka vitlöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv skalet. Blanda vitlök, citronskal, örterna och 3 msk olja.

  4. Lägg squashskivorna på ett fat och ringla över kryddoljan. Hyvla över tunna skivor pecorino.

Vad tyckte du om receptet?