Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad makrillfilé med senaps- och kaprissalsa

Makrillens smakrika kött lämpar sig utmärkt för grillning, men använd helst ett tätt galler eller halster. Både salsa och potatissallad serveras ljumma till den nygrillade fisken. 

Grillad makrillfilé med senaps- och kaprissalsa
Grillad makrillfilé med senaps- och kaprissalsa
Grillad makrillfilé med senaps- och kaprissalsa

Ingredienser

  • 8makrillfiléer- små
  • 1 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Salsa

  • 2schalottenlökar
  • 1 mskolivolja
  • 2 tskdijonsenap- grov
  • 2 mskkapris
  • 0,5 dlvitt vin- torrt
  • 2 mskpersilja- hackad
  • 1 msksmör

Potatissallad

  • 2schalottenlökar
  • 8färskpotatisar- kokta
  • 8rödbetor- kokta små
  • 1 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Potatissallad: Skala och skiva schalottenlöken. Skiva potatis och rödbetor och värm med olivoljan i en kastrull. Vänd ner schalottenlöken och krydda med salt och peppar.

  2. Salsa: Skala och hacka schalottenlöken. Stek den långsamt mjuk i olivoljan. Tillsätt senap och kapris och låt fräsa med en stund. Häll på vinet. Rör i persilja och smör, rör tills smöret smält.

  3. Gnid in filéerna med olivoljan, salta och peppra. Grilla fisken hastigt på utegrill eller i grillpanna. För små filéer räcker en dryg minut på varje sida.

  4. Servera makrillen på en bädd av potatissallad. Klicka salsan runt om.

Vad tyckte du om receptet?