Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grillad kyckling med majsbearnaise. Den rostade majsen ger såsen en knaprig konsistens men även en söt och fruktig smak. Använd termometer för att ha koll på kycklingen, den måste vara genomgrillad men den får inte bli torr.
Tänd grillen och låt den få en fin glöd. Pensla kycklingen med 1 msk olja och krydda med 1 tsk salt och peppar. Grilla kycklingen indirekt (vid sidan av glöden) tills innertemperaturen är 68°. Låt kycklingen vila i ca 5 min innan den skärs i skivor.
Bryt av den nedre delen på sparrisen. Blanda sparrisen med 1 msk olja och 1/2 tsk salt. Grilla sparrisen runt om i ca 5 min.
Sås: Dra bort blasten från majsen. Grilla majsen runt om tills den fått fin färg. Ställ majskolven på högkant och skär bort kornen.
Smält smöret. Blanda äggulor, vinäger och vatten i en kastrull. Värm äggulorna under kraftig vispning tills de tjocknar. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt smöret, lite i taget. Blanda i majskorn och dragon och krydda med salt och cayennepeppar.
Servera den grillade kycklingen med sparris, sås och färskpotatis. Garnera med dragonkvistar.