Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grillad majskyckling med sparris, fänkål och manchegokräm är lyxigt från grillen. Manchegokräm och gröna oliver med sardeller är smaker som passar till svenska primörer och grillad kyckling.
Manchegokräm: Riv osten. Koka upp grädden. Ta kastrullen åt sidan och rör i osten. Krydda med salt och cayennepeppar. Låt krämen kallna i kylen.
Krydda kycklingfiléerna runtom med 1 tsk salt och peppar. Grilla filéerna på indirekt värme tills de är genomgrillade, 68° innertemperatur, ca 20 min.
Ansa och skär fänkålen i breda klyftor. Bryt av den nedre delen på sparrisen.
Blanda fänkål och sparris med olja och 1 tsk salt. Grilla fänkålen vid sidan om kycklingen ca 10 min och sparrisen ca 5 min.
Ansa och skär rädisorna i fjärdedelar. Halvera de grillade fänkålsklyftorna och sparrisen. Blanda grönsakerna med spenaten.
Hacka gräslöken och blanda i ostkrämen. Skär kycklingen i skivor. Servera kycklingen med grillade grönsaker, spenat, rädisor, oliver och manchegokräm.