Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grillad majs, zucchini och halloumi med krämig kronärtskockspasta. Det här är en riktigt matig vegetarisk rätt.
Pesto: Häll av och krama ur kronärtskockorna med händerna. Skala vitlöken. Mixa kronärtskockor, vitlök och olja. Tillsätt ost och vinäger. Krydda med salt och peppar.
Krutonger: Skär brödet i grova bitar. Stek dem i olja och smör tills de är frasiga. Krydda med salt. Låt rinna av på hushållspapper.
Marinad: Hacka persiljan. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 3 msk saft. Blanda persilja, citronskal och citronsaft med oljan. Krydda med salt och peppar.
Skär zucchinin i ½ cm tjocka långa skivor. Skär osten i skivor. Grilla zucchinin ca 2 min på varje sida, halloumin ca 1 minut på varje sida och majskolvarna ca 10 min runt om. Lägg upp på fat och ringla över citronmarinaden.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och blanda med kronärtskockspeston.
Servera pastan med grillade grönsaker och krutonger.