Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad majs med yuzumajonnäs

Recept på grillad majs med krämig majonnäs och japanska kryddor. 

Grillad majs med yuzumajonnäsGrillad majs med yuzumajonnäsGrillad majs med yuzumajonnäs

Ingredienser

  • 4majskolvar
  • 4 mskkoriander- hackad
  • 2 tskshichimi togarashi- se nedan
  • 2 tsksesamfrön- rostade, gärna svarta och vita

Majonnäs

  • 1ägg
  • 2 mskyuzujuice- eller pressad citron eller lime
  • 1 mskrisvinäger
  • 1 msksoja- japansk
  • 3,5 dlrapsolja
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Koka majsen i saltat vatten ca 10 min. Låt rinna av. Grilla majsen runt om. 

  2. Yuzumajonnäs: Knäck ägget i en mixerkanna och häll i yuzu, vinäger, soja och olja. Sänk ner en mixerstav och mixa till en tjock majonnäs. Krydda med salt. 

  3. Toppa majsen med majonnäs, koriander, shichimi togarashi och sesamfrön. 

Vad tyckte du om receptet?

Bonniers Vegetariska kokbok - klassikern alla borde ha hemma!

Köp den här - extrapris för prenumeranter! 

Shichimi togarash

10 min, Till ca 1 1/2 dl

Pepprig fröblandning, god att strö över asiatiska rätter.

1 bit torkad pomerans

2 msk sichuanpeppar

2 ½ msk koreanskt chilipulver (gochugaru)

1 msk asiatiska torkade små chili

1 tsk mald ingefära

1 ark norialger

1 tsk svarta vallmofrön

1 msk rostade sesamfrön

1 msk hampafrön

Gör så här:

1. Riv pomeransskalet. Mixa eller mortla alla kryddor utom sesam- och hampafrön.

2. Tillsätt sesam- och hampafrön och mortla grovt, det ska fortfarande vara en del hela frön i blandningen.