Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad majs med salsasås

Det är gott att servera nachos till majskolvarna. Vill du variera kryddningen kan du välja fajitas- eller tacokrydda.

Grillad majs med salsasås
Grillad majs med salsasås
Grillad majs med salsasås
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4majskolvar- färska
  • 1,5 dlsalsa
  • 1,5 dlgräddfil- eller crème fraiche
  • 1 dlost- riven

Texas classic rub

  • 2 mskpaprikapulver
  • 2 msksalt
  • 1 msksvartpeppar- malen
  • 1 tsksenapsfrön- malda i mortel
  • 0,5 tskspiskummin- mald i mortel
  • 0,5 tskcajennepeppar

Gör så här

  1. Rub: blanda ihop alla ingredienser.

  2. Dra ner blasten på majsen och knyt ihop majsblasten med ett snöre eller med hjälp av ett av blastbladen. Dra bort tofsen med strån i toppen av majskolven.

  3. Lägg majsen i en stor bunke med kallt vatten i 30–40 minuter, så att inte blasten börjar brinna. Ta upp majskolvarna och torka av dem med hushållspapper. Grilla majsen runtom tills de fått fin färg.

  4. Lägg på salsasås, crème fraiche, strö över riven ost och kryddorna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök