Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad majs med färska örter och smör

Grillad majs med blast, färska örter och smör är perfekt till en texmexkryddad, grillad entrecôte eller maffiga burgare.

Grillad majs med färska örter och smörGrillad majs med färska örter och smörGrillad majs med färska örter och smör
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4majskolvar- med blast
  • 1 knippabladpersilja
  • 1 krukagräslök
  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Lägg majskolvarna i rikligt med vatten ca 4 timmar för att blasten inte ska börja brinna.

  2. Ta upp majskolvarna och låt dem rinna av på en kökshandduk. Lägg dem på grillen och grilla ca 20 min. Vänd dem flera gånger under tiden.

  3. Strimla persilja och gräslök. Servera majsen direkt från grillen med örter, smör och salt.

Vad tyckte du om receptet?