Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad macka med karré och surkål

Grillad macka med karré och surkål är en variant på den klassiska amerikanska mackan Reuben men här med fläskkarré i stället för nötkött.

Grillad macka med karré och surkålGrillad macka med karré och surkålGrillad macka med karré och surkål
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 200 gfläskkarré- stekt
  • 4 skivorlevainbröd- stora
  • 2saltgurkor
  • 0,5 dlmajonnäs
  • 2 mskdijonsenap
  • 2 dlsurkål

Tillbehör

  • sallad
  • tomater

Gör så här

  1. Skär köttet i tunna skivor. Skär saltgurkan i skivor på längden.

  2. Blanda majonnäs och senap. Bred blandningen på brödskivorna. Lägg kött, surkål och gurka på  2 brödskivor. Lägg på de andra brödskivorna och tryck ihop.

  3. Grilla mackorna när de ska ätas i smörgåsgrill eller stek dem i stekpanna ca 3 min på varje sida tills de fått fin färg. Servera med sallad och tomater.

Vad tyckte du om receptet?