Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad lök och sparris med kikärtscrème  

Grillad lök och sparris med kikärtscrème är somrigt och gott. Kikärtscrèmen kan göras 2–3 timmar i förväg och förvaras i kyl.

Grillad lök och sparris med kikärtscrème  
Grillad lök och sparris med kikärtscrème  
Grillad lök och sparris med kikärtscrème  
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 250 gsparris- grön
  • 1 knippasalladslök- eller färsk sommarlök

Kikärtscrème

  • 1 burkkikärter- (400 g)
  • 0,5 dltahini (sesampasta)
  • 0,5 dlyoghurt- turkisk
  • 0,5 dlvatten
  • 3 mskolivolja
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 1 tskkoriander- mald
  • 0,5 tsksalt

Garnering

  • 1 mskolivolja
  • 2 tsksesamfrön- vita
  • 1 tskspiskummin- hel

Gör så här

  1. Kikärtscrème: Spola av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Mixa kikärter, tahini, yoghurt, vatten, olja, citronsaft och kryddor till en slät röra. Krydda med salt.

  2. Ansa sparris och lök. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Grilla sparris och lök på het grill tills de är mjuka, ca 5 min.

  3. Bred ut crèmen på ett fat. Ringla över olja och strö över sesamfrön och spiskummin. Toppa med de grillade grönsakerna och servera.

Vad tyckte du om receptet?