Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad lobster roll med brynt chilismör

En härlig klassiker med mycket goda smaker. Lyxa till festen med hummer i grillade baguetter. Servera med Grillade Padrones vid sidan om.

Grillad lobster roll med brynt chilismör
Grillad lobster roll med brynt chilismör
Grillad lobster roll med brynt chilismör
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2humrar
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • 1baguette
  • 20padrones
  • 1 mskolja
  • 1vitlöksklyfta- hackad
  • sallad
  • flingsalt

Brynt chilismör

  • 50 gsmör
  • 1 tskchipotle chili pasta

Gör så här

  1. Dela humrarna på längden, salta och peppra och grilla hastigt på snittytorna. Grilla baguetterna.

  2. Grilla padrones. Blanda olja och vitlök och pensla på.

  3. Plocka ur hummerköttet och skär det i bitar.

  4. Gör ett snitt i bröden och riv salladen. Lägg sallad och hummer i bröden.

  5. Blanda smör och chipotlepasta och bryn smöret tills det börjar bli lite karamelliserat, ljusbrunt i färgen. Häll smöret över hummerbitarna i bröden och strö över flingsalt.

  6. Servera bröden med hummerklorna och grillade padrones bredvid.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök