Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad laxfjäril med melon- & fetaostsallad

Härligt somrig rätt med grillad lax och en sallad på vattenmelon, fetaost och avokado.

Grillad laxfjäril med melon- & fetaostsallad
Grillad laxfjäril med melon- & fetaostsallad
Grillad laxfjäril med melon- & fetaostsallad
Foto: Thomas Carlén

Sallad

  • 1gurka
  • 1avokado
  • 0,5lime- pressad saft
  • 0,25vattenmelon- cirka 400 g
  • 200 gfetaost
  • 2 mskolivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • timjan

Lax

  • 4laxfjärilar
  • salt
  • peppar
  • 2 mskrapsolja

Till servering

  • bröd
  • citronskivor
  • dill

Gör så här

  1. Sallad: Dela gurkan på längden och ta bort kärnorna. Skär gurkan i centimetertjocka bitar. Dela och kärna ur avokadon och skär köttet i bitar. Vänd runt dem i limesaften.

  2. Ta ut kulor av vattenmelonen. Bryt fetaosten i bitar. Blanda samman salladen strax före serveringen med olivolja, flingsalt svartpeppar och timjan.

  3. Lax: Salta och peppra laxfjärilarna och pensla dem med rapsolja. Grilla dem i cirka 3 minuter per sida. Servera med sallad och bröd. Garnera med en skiva citron och dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök