Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grillad laxburgare med isbergs-slaw och BBQ-persikosås är saftiga laxburgare som serveras med sötsyrlig persikosås och slaw. Isbergs-slaw är en mjukare typ av coleslaw. Den ska göras strax före servering så att den håller sig spänstig.
Persikosås: Koka upp vatten i en kastrull och skålla persikorna ca 20 sekunder. Ta upp dem med hålslev och lägg i iskallt vatten. Dra av skalet, hal-vera och kärna ur persikorna. Hacka fruktköttet.
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem i olja i en kastrull på låg me-delvärme ca 5 min. Tillsätt tomatpuré, socker och sambal oelek. Låt fräsa ca 2 min. Tillsätt persikor, vinäger, lagerblad och salt. Låt småkoka under lock ca 40 min, rör då och då. Mixa såsen slät med mixerstav och låt kallna i kyl.
Grovtärna laxen. Ansa och finhacka löken. Mixa lax, lök, ägg, salt och peppar i en matberedare med pulsknappen till en grov färs. Forma fyra burgare med vattensköljda händer, lägg dem på ett fat.
Isbergs-slaw: Ansa och finstrimla sallad och lök. Blanda samman alla ingredienser.
Grilla burgarna över direkt värme ca 3 min på varje sida. Grilla även bröden.
Bred BBQ-sås på brödens underdel. Toppa med sallad, laxburgare och slaw. Lägg på locken och servera.