Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 30g
Protein: 37g
Kolhydrater: 49g
Grillad lax och bacon med potatis- och grönsaksstomp är en surf and turfrätt. Laxen grillas indirekt för att bli perfekt tillagad.
Tänd grillen. Skär laxen i fyra portionsbitar. Krydda dem med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet från halva citronen och skär resterande citron i klyftor.
Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 10 min. Skär broccolin i mindre bitar. Låt den koka med potatisen ca 3 min. Blanda i ärterna och koka ytterligare ca 2 min.
Låt potatis och grönsaker rinna av, men spara lite av kokvattnet. Mosa potatis och grönsaker grovt med en potatisstöt. Späd med ca 1 dl kokvatten och rör i 1 msk olja och citronskal. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Grilla laxen indirekt ca 5 min på varje sida. Grilla baconskivorna direkt ca 30 sekunder per sida.
Servera lax och bacon med potatisstomp och citronklyftor.