Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad lax, med västerbottensost & citronmajonnäs


Har du inte en digitaltermometer så skaffa en. Det är viktigt att laxen inte tillagas för länge, för då blir den torr och tråkig.

Grillad lax, med västerbottensost & citronmajonnäs

Grillad lax, med västerbottensost & citronmajonnäs

Grillad lax, med västerbottensost & citronmajonnäs

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 400 glax- färsk
  • 4ägg
  • 250 ggrön sparris
  • 1citron
  • 100 gvästerbottensost
  • dill
  • ärtskott
  • 1 askkrasse

Majonnäs:

  • 1äggula
  • 2 tskdijonsenap
  • 2 tskvitvinsvinäger
  • 2 dlrapsolja
  • 1citron- rivet skal & saft

Gör så här

  1. Vispa ihop äggulan med vinäger och senap. Börja vispa i oljan i en tunn stråle. När du har fått till rätt konsistens, tillsätt citron och salt.

  2. Grilla laxen till 40 grader och skär upp i kuber. Grilla även sparrisen. Lägg i äggen i kokande vatten och koka 6 minuter. Skala äggen och dela på mitten.

  3. Lägg ut lax, ägg, sparris och tärnad västerbottensost på ett fat eller tallrik. Klipp över krasse, dill och ärtskott. Servera med majonnäsen och en citronklyfta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök