Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Med smak av Asien, salt, het och söt.
Placera ett bakplåtspapper eller aluminumfolie i en ugnsform under ett ugnsgaller.
Blanda olivolja, sesamolja, vinäger, farinsocker, soja, vitlök, riven ingefära och vispa ihop. Häll såsen i dubbla plastpåsar tillsammans med laxen. Marinera i kylen i cirka 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader grill.
Lägg laxen direkt på gallret med bakplåtspapper under så blir det inte så kladdigt. Häll på lite av marinaden. Grilla i cirka 10-12 minuter beroende på tjocklek.
Blanda i hop ingredienserna till glazen. Hacka salladslöken. Rosta sesamfrön snabbt i en het panna .
Ta ut laxen och ringla över glazen, strö över rostade semsamfrön och salladslök. Servera med en matigare sallad.
Recept från Mitt kök