Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad lax med smak av ingefära och sesam


Med smak av Asien, salt, het och söt.

Grillad lax med smak av ingefära och sesam
Grillad lax med smak av ingefära och sesam
Grillad lax med smak av ingefära och sesam

MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 600 glax
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 msksesamolja
  • 2,5 mskrisvinäger
  • 2 mskfarinsocker
  • 2,5sojasås
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 2 mskingefära- riven


Sesam, ingefära och honungsglaze:


  • 0,5 dlhonung
  • 1 tsksesamolja
  • 2 tsksoja
  • 0,51 tskingefära- färsk, riven
  • 23salladslökar- skivade
  • 1 msksesamfrön

Gör så här

  1. Placera ett bakplåtspapper eller aluminumfolie i en ugnsform under ett ugnsgaller.

  2. Blanda olivolja, sesamolja, vinäger, farinsocker, soja, vitlök, riven ingefära och vispa ihop. Häll såsen i dubbla plastpåsar tillsammans med laxen. Marinera i kylen i cirka 30 minuter.

  3. Sätt ugnen på 225 grader grill.

  4. Lägg laxen direkt på gallret med bakplåtspapper under så blir det inte så kladdigt. Häll på lite av marinaden. Grilla i cirka 10-12 minuter beroende på tjocklek.

  5. Blanda i hop ingredienserna till glazen. Hacka salladslöken. Rosta sesamfrön snabbt i en het panna
.

  6. Ta ut laxen och ringla över glazen, strö över rostade semsamfrön och salladslök. Servera med en matigare sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök