Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad lax med persikosalsa och quinoasallad

Recept på grillad lax med persikosalsa och quinoasallad.

Grillad lax med persikosalsa  och quinoasalladGrillad lax med persikosalsa  och quinoasalladGrillad lax med persikosalsa  och quinoasallad
Recept på grillad lax med persikosalsa och quinoasallad. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 600 glaxfilé- utan skinn och ben
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Salsa

  • 2persikor
  • 4salladslökar
  • 1lime- + 1 lime
  • 0,5 dlsweet chilisås
  • 2 krmsalt

Sallad

  • 2 dlquinoa- svart
  • 100 gbabyspenat- färsk
  • 2tomater

Sallad

  1. Skölj quinoan noga i ljummet vatten. Koka den enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Ansa spenaten. Tärna tomaterna. Blanda quinoan med spenat och tomat.

Salsa

  1. Kärna ur och skär persikorna i små tärningar. Ansa och finstrimla salladslöken. Pressa saften ur 1 lime och blanda med sweet chili. Rör i persikor och lök. Smaka av med salt.

  2. Skär laxen i fyra bitar och krydda dem med salt och peppar. Grilla laxen på utegrill eller i grillpanna ca 3 min på varje sida. Lägg upp salladen på ett fat. Bryt laxen i bitar och lägg den ovanpå. Toppa med lite av salsan och servera resten till. Skär 1 lime i klyftor och servera till.

Vad tyckte du om receptet?

Här är fler goda recept på lax i ugn!