Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Att lägga laxen på ett folieark gör det lättare att flytta fisken från grillen, likaså samlas eventuell vätska upp på arket istället för att droppa ner i kolen.
Tänd grillen och låt glöden bli ordentligt het. Mixa samman örter, ost och pumpakärnor till en smulig blandning, det går enklast i matberedare med knivar.
Salta och peppra laxen på köttsidan. Lägg laxen på ett ark grillfolie med skinnsidan neråt och fördela ost- och örtblandningen i ett jämnt täcke över laxen.
Lägg folien med laxen på grillgallret och låt grilla i cirka 10-15 minuter under lock eller tills laxen flikar sig när du petar i den. Tänk på att inte grilla laxen för länge, då blir den lätt torr. Servera gärna med en krämig risotto smaksatt med långlagrad prästost och blandade örter.
Recept från Mitt kök