Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad lax med ört-, ost- & pumpatäcke

Att lägga laxen på ett folieark gör det lättare att flytta fisken från grillen, likaså samlas eventuell vätska upp på arket istället för att droppa ner i kolen.

Grillad lax med ört-, ost- & pumpatäcke
Grillad lax med ört-, ost- & pumpatäcke
Grillad lax med ört-, ost- & pumpatäcke
ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 700 glax- med skinn
  • 20 görter- blandade färska (ex oregano, mejram, ­basilika)
  • 100 gost- vällagrad,till exempel prästost
  • 1 dlpumpakärnor
  • 0,5 tsksvartpeppar- grovmalen
  • 1 tsksalt

Gör så här

  1. Tänd grillen och låt glöden bli ordentligt het. Mixa samman örter, ost och pumpakärnor till en smulig­ blandning, det går enklast i ­matberedare med knivar.

  2. Salta och peppra laxen på ­köttsidan. Lägg laxen på ett ark ­grillfolie med skinnsidan neråt och fördela ost- och örtblandningen i ett jämnt täcke över laxen.

  3. Lägg folien med laxen på grill­gallret och låt grilla i cirka 10-15 minuter under lock eller tills laxen flikar sig när du petar i den. Tänk på att inte grilla laxen för länge, då blir den lätt torr. Servera gärna med en krämig risotto smaksatt med långlagrad prästost och blandade örter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök