Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad lax med jordgubbssalsa och potatissallad

Grillad lax smakar underbart med jordgubbsalsa. Du kan byta chiliflingor i salsan mot rosépeppar. Blir också supergott!

Lena Söderström
Grillad lax med jordgubbssalsa och potatissallad
Grillad lax med jordgubbssalsa och potatissallad
Grillad lax med jordgubbssalsa och potatissallad
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 700 glaxfilé- med skinn
  • salt
  • 1citron

Salsa

  • 500 gjordgubbar
  • 0,5 krukabasilika
  • salt- chiliflingor

Sallad

  • 800 gfärskpotatis
  • 1rödlök
  • 1 knippasalladslök
  • 1 knippaörter- mjuka, t ex basilika, oregano, persilja
  • 125 gminimozzarella
  • salt- peppar

Dressing

  • 3 mskvit balsamvinäger
  • 1 mskcitronsaft- färskpressad
  • 1 mskhonung- flytande
  • 56 mskolivolja- eller rapsolja

Gör så här

  1. Värm grillen så att den har riktigt bra glöd. Salta laxen och grilla den under lock ca 15 minuter eller till 56 grader innertemperatur, använd stektermometer.

  2. Dela citronen och grilla den tillsammans med laxen.

  3. Snoppa av jordgubbarna och hacka dem. Hacka basilikan. Blanda jordgubbar och basilika. Krydda med salt och chiliflingor.

  4. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Ånga av och låt svalna. Dela stora potatisarna. Skala och strimla rödlöken. Ansa och skiva salladslöken. Riv örterna i mindre bitar. Blanda potatis, rödlök, salladslök och mozzarella på ett fat. Salta och peppra.

  5. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och ringla över salladen.

  6. Toppa laxen med salsan. Servera med grillade citronhalvor och potatissallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström

Recept från Mitt kök