Recept & styling Lena Söderström
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grillad lax smakar underbart med jordgubbsalsa. Du kan byta chiliflingor i salsan mot rosépeppar. Blir också supergott!
Värm grillen så att den har riktigt bra glöd. Salta laxen och grilla den under lock ca 15 minuter eller till 56 grader innertemperatur, använd stektermometer.
Dela citronen och grilla den tillsammans med laxen.
Snoppa av jordgubbarna och hacka dem. Hacka basilikan. Blanda jordgubbar och basilika. Krydda med salt och chiliflingor.
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Ånga av och låt svalna. Dela stora potatisarna. Skala och strimla rödlöken. Ansa och skiva salladslöken. Riv örterna i mindre bitar. Blanda potatis, rödlök, salladslök och mozzarella på ett fat. Salta och peppra.
Vispa ihop ingredienserna till dressingen och ringla över salladen.
Toppa laxen med salsan. Servera med grillade citronhalvor och potatissallad.
Recept & styling Lena Söderström
Recept från Mitt kök