Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad lax med grön ärtsås och matvete

En ny standardrätt hemma. Så enkel och så god att du kommer att göra den ofta.

Grillad lax med grön ärtsås och matveteGrillad lax med grön ärtsås och matveteGrillad lax med grön ärtsås och matvete
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 glaxfilé- skinn- och benfri
  • 3 dlmatvete
  • 1röd paprika
  • 1 mskrapsolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Sås

  • 3 dlgröna ärter- frysta
  • 1 dlvatten
  • 1,5 mskkycklingfond- konc
  • 1 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 msktimjan- hackad
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • timjan

Gör så här

  1. Tillaga matvetet enligt förpackningens anvisning. Kärna ur och fintärna paprikan. Blanda paprika och matvete.

  2. Sås: Koka ärterna i vatten och fond ca 3 min. Tillsätt lätt crème fraiche. Mixa slätt med mixerstav. Rör i timjan och krydda med salt och peppar.

  3. Skär laxen i fyra portionsbitar. Pensla dem med olja och strö över salt och peppar. Grilla laxen i grill­panna ca 4 min på varje sida.

  4. Servera laxen med matvete och ärtsås. Garnera med timjan

Vad tyckte du om receptet?