Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grillad lax serverad på grillat flatbread med grillad sparris. Den snabbgravade laxen blir sötsalt och passar utmärkt i tunnbröd kryddade med fänkål eller dillfrö. En mjäll fänkålsslaw passar utmärkt till.
Ta bort eventuella ben från laxen. Blanda socker och salt. Gnid in köttsidan på laxen med blandningen och linda in den i plastfolie. Låt grava i kylen i ca 1 tim.
Fänkålsslaw: Skär bort rotstocken från fänkålen och finstrimla fänkålen, gärna på mandolin. Ansa och finstrimla spetskålen. Blanda fänkål och spetskål med salt och krama med rena händer så att de mjuknar lite.
Blanda kapris, majonnäs, senap, vinäger och honung. Vänd i fänkål och spetskål. Hacka körveln och blanda ner den. Krydda med peppar.
Klappa laxen torr med hushållspapper. Skär den i 4 portionsbitar och pensla den runtom med olja.
Grilla laxen med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd och grilla laxens köttsida i ca 1 min, laxen får gärna ha en lätt rå kärna. Krydda med peppar.
Bryt av den nedre delen på sparrisen och grilla den i 1–2 min. Strö på flingsalt. Halvera citronen och grilla den i ca 2 min.
Servera laxen i tunnbröden med fänkålsslaw, grillad sparris och citron att klämma över.