Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 28g
Protein: 27g
Kolhydrater: 34g
Grillad lax med citron- och dillpotatisstomp passar både till vardag och fest. Stompet är även gott att servera till grillad kyckling eller fläsk.
Krydda laxen med seafood and fishkryddan och låt stå ca 10 min.
Skrapa eller skala potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet från halva citronen och pressa ut 3 msk saft. Skär resten av citronen i klyftor. Hacka dillen, spara några kvistar till garnering.
Grilla laxen ca 3 min på varje sida. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca 2 min. Låt rinna av.
Låt potatisen rinna av men spara ca 1 dl av kokvattnet. Stompa potatisen med en potatisstöt. Blanda i citronskal, citronsaft och 1/2 dl olja. Krydda med 1 tsk salt och blanda i dillen. Späd med kokvattnet till lagom konsistens.
Servera laxen med potatisstomp och sockerärter. Garnera med citronklyftor och dillkvistar.