Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Indiskt kryddigt och grillat lammytterfilé till mustigt rödvin, perfekt fredagsmat!
Kryddpasta: Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin. Fräs lök och chili i olja ca 5 min. Tillsätt kryddorna, stek ytterligare ca 5 min. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Ta pannan från värmen, tillsätt limeskal, limesaft och salt. Gnid in köttet med blandningen och låt det ligga ca 20 min. Sätt ugnen på 150°.
Myntayoghurt: Kärna ur och skär gurkan i små tärningar. Blanda yoghurt, gurka, mynta, spiskummin, salt och chiliflakes.
Bryn köttet runt om i olja ca 5 min. Lägg det i en ugnssäker form, tillaga mitt i ugnen till 60° innertemperatur, ca 25 min. Låt vila ca 5 min.
Sallad: Skölj linserna i kallt vatten. Skala och hyvla morötterna. Stek morötter och spenat snabbt i olja i en stekpanna. Tillsätt linser och cashewnötter. Krydda med salt och peppar.
Skiva köttet och servera med linssallad och myntayoghurt.
Tips! Smaka på chilin och anpassa mängden, eftersom hettan varierar.