Grilla gott med Grillboken
Tips: Så grillar du indirekt
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den grillade lammsteken med bulgursallad får spännande smak av spiskummin, paprika och ingefära. Perfekt matchning!
Marinad: Blanda olja, citronsaft, honung och kryddor i en plastpåse. Lägg i lammsteken och låt den marinera i kylen ca 6 timmar.
Ta lammsteken ur marinaden och grilla den indirekt i ca 150° ca 2 timmar. Köttets innertemperatur ska vara ca 65°. Låt köttet vila ca 10 min innan det skärs i skivor.
Sallad: Tillaga bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
Ansa och skär zucchinin i skivor på längden. Kärna ur och skär paprikan i breda klyftor. Blanda grönsakerna med 1 msk olja och 1/2 tsk salt. Grilla dem direkt över glöden på galler ca 3 min på varje sida.
Skär grönsakerna i mindre bitar och blanda dem med bulgur, 3 msk olja, 1 tsk salt, citronsaft och cayennepeppar. Strimla persiljan och blanda ner i salladen tillsammans med cashewnötterna.
Servera lammsteken med bulgursalladen och en klick smaksatt yoghurt.
Tips: Så grillar du indirekt