Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad lammstek med bulgursallad

Den grillade lammsteken med bulgursallad får spännande smak av spiskummin, paprika och ingefära. Perfekt matchning!

Grillad lammstek med bulgursallad
Grillad lammstek med bulgursallad
Grillad lammstek med bulgursallad
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1lammstek- urbenad (ca 1,4 kilo)

Marinad

  • 0,5 dlolivolja
  • 2 mskcitron- pressad
  • 2 mskhonung
  • 1 mskspiskummin- mald
  • 2 tsksalt
  • 1,5 tskpaprikapulver
  • 1 tskingefära- mald
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald

Sallad

  • 4 dlbulgur
  • 2zucchini
  • 3röda paprikor
  • 1 mskolivolja- + 3 msk
  • 0,5 tsksalt- + 1 tsk
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 krmcayennepeppar
  • 1 knippabladpersilja
  • 1,5 dlcashewnötter

Tillbehör

  • turkisk yoghurt- smaksatt med pressad vitlök och rivet citronskal

Gör så här

  1. Marinad: Blanda olja, citronsaft, honung och kryddor i en plastpåse. Lägg i lammsteken och låt den marinera i kylen ca 6 timmar.

  2. Ta lammsteken ur marinaden och grilla den indirekt i ca 150° ca 2 timmar. Köttets innertemperatur ska vara ca 65°. Låt köttet vila ca 10 min innan det skärs i skivor.

  3. Sallad: Tillaga bulgurn enligt anvisning på förpackningen.

  4. Ansa och skär zucchinin i skivor på längden. Kärna ur och skär paprikan i breda klyftor. Blanda grönsakerna med 1 msk olja och 1/2 tsk salt. Grilla dem direkt över glöden på galler ca 3 min på varje sida.

  5. Skär grönsakerna i mindre bitar och blanda dem med bulgur, 3 msk olja, 1 tsk salt, citronsaft och cayennepeppar. Strimla persiljan och blanda ner i salladen tillsammans med cashewnötterna.

  6. Servera lammsteken med bulgursalladen och en klick smaksatt yoghurt.

Vad tyckte du om receptet?

Grilla gott med Grillboken