Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad lamminnerfilé med rödbetor och balsamvinägersirap

Recept på grillad lamminnerfilé med rödbetor och balsamvinägersirap. Johann bjuder på en härlig ljummen sallad med lamm och chèvreost. Får du inte tag på innerfilé blir salladen lika god med lammytterfilé. Öka då grilltiden några minuter per sida.

Grillad lamminnerfilé med rödbetor och balsamvinägersirap
Grillad lamminnerfilé med rödbetor och balsamvinägersirap
Grillad lamminnerfilé med rödbetor och balsamvinägersirap
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 600 glamminnerfilé
  • 4rödbetor
  • 150 gsallad- olika sorter, t ex rucola-, maché- och lollo rosso-sallad
  • 50 grödbetsskott
  • 200 gchèvreost
  • 0,5 mskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Balsamvinägersirap

  • 1,5 dlbalsamvinäger
  • 1 dlströsocker

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Balsamvinägersirap:  Koka ihop vinäger och socker till en sirapsliknande konsistens. Låt kallna.

  2. Koka de oskalade rödbetorna mjuka i vatten ca 30 min. Låt rödbetorna rinna av och skala dem under rinnande kallt vatten. Skär dem i klyftor. Putsa köttet från hinnor. Låt det ligga i rumstemperatur ca 20 min.

  3. Fördela sallad och skott på tallrikar. Smula över osten.

  4. Grilla lamminnerfiléerna i torr het grillpanna eller på utegrillen 2–3 min per sida. Låt vila ca 5 min under aluminiumfolie. Skär köttet i bitar och fördela det och rödbetorna på salladsbädden. Strö flingsalt och nymald peppar på köttet och ringla över balsamvinägersirapen. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?