Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad lammfilé med bulgur, tomatsalsa, yoghurt och sesam

Recept på grillat lamm med bulgur, tomatsalsa, yoghurt och sesam. En riktigt lyxig grillkväll där en fin lamminnerfilé läggs på grillen. Bulgursalladen och salsan som serveras till kan förberedas i god tid, sedan är det bara att njuta.

Grillad lammfilé med bulgur, tomatsalsa, yoghurt och sesam
Grillad lammfilé med bulgur, tomatsalsa, yoghurt och sesam
Grillad lammfilé med bulgur, tomatsalsa, yoghurt och sesam
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 500 glamminnerfilé
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 tskrosmarin- finhackad
  • 3 krmspiskummin- mald
  • 2 krmrökt paprikapulver
  • 3 krmsalt
  • 2 mskolivolja

Grön bulgur

  • 2 dlbulgur
  • 2salladslökar
  • 75 gsockerärter
  • 2 mskmynta- finstrimlad
  • 1,5 mskcitron- pressad
  • 1,5 mskolivolja
  • 2 krmsalt- + 2 krm

Tomatsalsa

  • 200 gkörsbärstomater
  • 2salladslökar
  • 0,5 tsksambal oelek
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 tskhonung
  • 1 mskolivolja
  • 2 krmsalt

Tillbehör

  • 12 småtortillabröd- se recept
  • 2 dlmatyoghurt
  • 0,5 dlsvarta sesamfrön

Gör så här

  1. Bulgur: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen med 2 krm salt. Låt kallna.

  2. Ansa och finstrimla salladslök och sockerärter. Blanda bulgur med grönsaker, mynta, citronsaft, olja och salt.

  3. Salsa: Skär tomaterna i fjärdedelar. Ansa och finstrimla salladslöken. Blanda samtliga ingredienser till salsan.

  4. Putsa köttet. Värm en grill till högsta temperatur. Skala och finhacka vitlöken och blanda med samtliga kryddor. Krydda lamminnerfiléerna med kryddblandningen och vänd dem i oljan. Grilla lammfiléerna direkt ( över glöden) ca 3 min runtom tills de är medium, ca 60° med en fin grillad yta. Låt dem vila ca 5 min innan de skärs i skivor.

  5. Fyll tortillabröden med bulgur, kött och salsa. Toppa med yoghurt och sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?

KÖKSTIPSET ! Det är viktigt att köttet får vila efter grillning. Då blir det saftigt och gott och släpper inte köttsaft.