Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grillad lammentrecôte med chilismör är festmat från grillen. Tänk på att låta smöret stå framme en stund innan servering så det blir mjukt. Smöret kan göras dagen före servering.
Chilismör: Skala och finriv vitlöken. Rör ihop smöret med vitlök, sambal och flingsalt. Klicka ut smöret på en bit plastfolie och rulla ihop likt en smäll-karamell. Lägg rullen i kylen.
Stöt kummin i en mortel, blanda med oregano och paprikapulver. Gnid in köttet med olja och strö kryddblandningen runtom. Låt stå i rumstemperatur ca 10 min. Krydda köttet med salt och peppar.
Grilla köttet på indirekt värme (vid sidan av glöden) till 55–58° inner-temperatur. Ta upp och vira in köttet i bakplåtspapper och därefter aluminiumfolie. Låt vila ca 10 min.
Skär köttet i skivor och lägg på ett fat. Häll över lite av stekskyn. Servera med chilismör.