Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grillade lammburgare med chèvre. Det är gott att grilla lammfärs eftersom färsen är lite fetare än t ex nötfärs och burgarna blir saftiga. Med den långsamt stekta löken, de söta betorna och salt chèvre på toppen blir det succé! Batbout-bröden från Marocko är perfekta som hamburgerbröd.
Skala och riv vitlöken och blanda den med lammfärs, salt och peppar. Forma färsen till 4 burgare. Lägg burgarna i kylen så länge.
Koka gulbetorna mjuka i lättsaltat vatten.
Stekt lök: Skala och skiva löken. Stek den i smör på medelvärme i ca 25 min tills den är helt mjuk. Krydda med salt.
Skala gulbetorna under rinnande kallt vatten. Skär dem i skivor. Stek skivorna i olja så att de får lite färg. Häll på balsamvinäger och tillsätt timjan. Håll varmt.
Grilla burgarna tills de är genomgrillade i ca 5 min på varje sida.
Klyv bröden längs med och rosta snittsidorna på grillen i ca 1 min.
Bred lite majonnäs på brödens underdelar. Lägg på rucola, gulbetor och lammburgare.
Toppa med stekt lök, gulbetor och smulad chèvre. Lägg på brödens överdelar och servera.