Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på snabblagade kycklingsallad får härlig sälta från halloumi och sötma från persikor. Rätten är klar på 20 minuter om du har en gasolgrill. Köp färdiggrillad kyckling för en supersnabb rätt.
Bryt av nedre delen på sparrisen och kasta bort. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 2 min. Skölj med kallt vatten, låt rinna av. Ansa och finstrimla salladslöken. Skala och strimla rödlöken.
Dressing: Hacka basilikan, blanda med gräddfil, majonnäs och vinäger och krydda med salt och peppar.
Krydda kycklingfiléerna med salt och 1 krm peppar. Kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Skär halloumin i tjocka skivor.
Grilla kycklingen ca 5 min på varje sida, tills den är genomgrillad. Grilla nektarinklyftor och halloumi tills de fått fin färg.
Lägg salladen på ett fat. Lägg på de båda löksorterna, sparris, kyckling, ost och nektariner. Strö över solrosfrön och citronskal. Ringla över olja och vinäger. Strö över flingsalt och 1 krm peppar. Servera salladen med basilikadressingen.