Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En variant på det älskade smørrebrødet. Rågbröd med grillad kycklinglever smaksatt med senap och syltad ingefära. Ingefäran finns färdig att köpa på burk. Friterade lökringar garnerar brödet.
Fritera lökringarna först: Skala och skiva löken. Dela den i tunna ringar. Vänd dem först i vetemjöl, sedan i vispat ägg och till sist i ströbröd. Fritera dem frasiga i het olja, 180°. Låt lökringarna rinna av på hushållspapper.
Kycklinglever: Salta och peppra den knappt tinade kycklinglevern. Grilla eller halstra den i het panna; vänd den flera gånger under stekning och minska värmen på plattan. Stek ca 3 minuter, den ska vara lite rosa inuti.
Blanda olja, vinäger och senap. Vänd ner ingefära och kycklinglever. Bred smör på rågbrödet och lägg på sallad i mindre bitar. Fördela kycklinglevern och dressingen på brödet. Garnera med lökringar.