Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grillad kycklinglårfilé. Kycklinglårfiléer blir saftiga och goda att grilla.
Marinera kycklinglårfiléer eller quornfiléer i ketchup blandad med rapsolja och sriracha sås, cirka 1 timme. Låt kycklingköttet rumstempereras. Gör under tiden salsan och koka färskpotatisen.
Salsa: Skala och skär ananasen i små bitar. Skölj, torka och ta bort blomfästet och skär jordgubbarna i små bitar. Skär salladslöken i tunna skivor. Dela och kära ur chilin och finhacka den. Blanda frukt, lök, chili, limesaft och honung i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Torka av och grilla kycklinglårfiléerna runtom under lock, totalt cirka 15 minuter. Kontrollera innertemperaturen! Den ska vara 70 grader. Grilla quornfiléerna, cirka 3–5 minuter på varje sida. Salta. Servera med salsa, blandade salladsblad och kokt färskpotatis.
Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök