Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kyckling och curry är en klassisk smakkombination och rätten får här en lite extra fin sötma från den gillade melonen.
Krydda kycklingklubborna med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Grilla dem på utegrill, i grillpanna eller i ugn (225°) tills de är genomgrillade, 80° innertemperatur.
Skrubba eller skala potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av och svalna.
Koka upp 1 dl vatten. Häll det heta vattnet över curryn. Låt stå i ca 5 min. Blanda i lätt crème fraiche och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Skär potatisen i bitar. Ansa och strimla salladslöken. Blanda ner potatis och salladslök i curryröran.
Skär bort skalet från melonen. Skär den i ca 2 cm tjocka skivor. Gröp ur kärnorna. Pensla melonen med 1 msk olja och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Grilla melonringarna vid sidan om kycklingen i ca 2 min på varje sida. Servera kycklingen med grillad melon och potatissallad.