Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad kycklingklubba med potatissallad och honungsmelon

Kyckling och curry är en klassisk smakkombination och rätten får här en lite extra fin sötma från den gillade ­melonen.

Grillad kycklingklubba med potatissallad och honungsmelon
Grillad kycklingklubba med potatissallad och honungsmelon
Grillad kycklingklubba med potatissallad och honungsmelon
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4kycklingklubbor
  • 800 gpotatis
  • 1 mskcurry
  • 2 dllätt crème fraiche
  • 1 knippasalladslök
  • 1honungsmelon- (600 g)
  • olivolja- salt, nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Krydda kycklingklubborna med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Grilla dem på utegrill, i grillpanna eller i ugn (225°) tills de är genomgrillade, 80° innertemperatur.

  2. Skrubba eller skala potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av och svalna.

  3. Koka upp 1 dl vatten. Häll det heta vattnet över curryn. Låt stå i ca 5 min. Blanda i lätt crème fraiche och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Skär potatisen i bitar. Ansa och strimla salladslöken. Blanda ner potatis och salladslök i curryröran.

  5. Skär bort skalet från melonen. Skär den i ca 2 cm tjocka skivor. Gröp ur kärnorna. Pensla melonen med 1 msk olja och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  6. Grilla melonringarna vid sidan om kycklingen i ca 2 min på varje sida. ­Servera kycklingen med grillad melon och potatissallad.

Vad tyckte du om receptet?