Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad kycklingfilé på surdegsbröd med soltorkad tomatsås

Recept på grillad kycklingfilé på surdegsbröd med soltorkad tomatsås. Förbered kyckling, squash och lök under tiden grillkålen glöder. Har du inte grillen i närheten? Kör allt i grillpanna istället.

Grillad kycklingfilé på surdegsbröd med soltorkad tomatsås
Grillad kycklingfilé på surdegsbröd med soltorkad tomatsås
Grillad kycklingfilé på surdegsbröd med soltorkad tomatsås
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Grillad kycklingfilé

  • 4kycklingfiléer- (à 125 g)
  • 4 mskrapsolja
  • 1vitlöksklyfta
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1gul lök
  • 1zucchini- (400 g)
  • 0,5surdegsbröd- (à 600 g)
  • 0,5romansallad
  • 1 dlsoltorkad tomatsås- Felix

Gör så här

  1. Skär ett snitt i kycklingen och fläk upp den. Blanda oljan med pressad vitlök, salt och peppar. Pensla kycklingen med hälften av oljan.

  2. Skala och skär löken i ca 1 cm tjocka skivor. Ansa och skär zucchini i skivor på längden. Pensla lök och squash med resten av vitlöksoljan.

  3. Grilla kycklingen tills den är genomgrillad, ca 8 min på varje sida. Grilla lök och zucchini ca 4 min på varje sida.

  4. Skär brödet i skivor. Fördela sallad, kyckling, lök och squash på bröden. Servera med den soltorkade tomatsåsen.

Vad tyckte du om receptet?