Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad kycklingfilé med linssallad

Recept på grillad kycklingfilé med linssallad. När kycklingen klyvs går det snabbare att få den färdiglagad. Grilla den på utegrill om vädret är fint, i grillpanna om det regnar. Färdiggrillad paprika på burk förkortar tillagningstiden.

Grillad kycklingfilé med linssalladGrillad kycklingfilé med linssalladGrillad kycklingfilé med linssallad
Grillad kyckling med linssallad Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 gkycklingfilé- marinerad med dragon och citron
  • 2 förpgröna linser- (à 380 g)
  • 1 burkgrillad paprika- (530 g)
  • 4salladslökar
  • 50 grucola
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • nymald svartpeppar

Sås

  • 1 påsegourmetdipp- (24 g)
  • 3 dlgräddfil

Garnering

  • dragon- eller någon annan ört

Gör så här

  1. Klyv kycklingfiléerna på längden så att det blir två tunnare filéer. Grilla kycklingfiléerna på utegrill eller i grillpanna i ca 5 min på varje sida tills de är genomgrillade, 70° i innertemperatur.

  2. Spola av linserna med kallt vatten och låt rinna av. Låt paprikan rinna av. Skär den i mindre bitar. Ansa och strimla salladslöken.

  3. Vispa ihop 3 msk olja, 1 msk vinäger, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda dressingen med linserna och vänd i paprika och lök.

  4. Sås: Blanda kryddmixen med gräddfilen.

  5. Vänd ner rucola i salladen och lägg den på ett fat. Lägg på kycklingen och toppa med dragon. Servera med såsen.

Vad tyckte du om receptet?