Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på grillad kycklingfilé med linssallad. När kycklingen klyvs går det snabbare att få den färdiglagad. Grilla den på utegrill om vädret är fint, i grillpanna om det regnar. Färdiggrillad paprika på burk förkortar tillagningstiden.
Klyv kycklingfiléerna på längden så att det blir två tunnare filéer. Grilla kycklingfiléerna på utegrill eller i grillpanna i ca 5 min på varje sida tills de är genomgrillade, 70° i innertemperatur.
Spola av linserna med kallt vatten och låt rinna av. Låt paprikan rinna av. Skär den i mindre bitar. Ansa och strimla salladslöken.
Vispa ihop 3 msk olja, 1 msk vinäger, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda dressingen med linserna och vänd i paprika och lök.
Sås: Blanda kryddmixen med gräddfilen.
Vänd ner rucola i salladen och lägg den på ett fat. Lägg på kycklingen och toppa med dragon. Servera med såsen.