Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad kycklingfilé med citron och lagerblad

Italieninspirerat kycklingspett med citron och lagerblad. Pasta serveras förstås till.

Grillad kycklingfilé med citron och lagerbladGrillad kycklingfilé med citron och lagerbladGrillad kycklingfilé med citron och lagerblad

Ingredienser

  • 450 gkycklingfiléer
  • 1citron
  • 18lagerblad
  • 3 mskolivolja
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Parmesandressing

  • 2 dlmatlagningsgrädde
  • 1 dlparmesan- riven
  • 2 krmsalt
  • 3 mskbasilika
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Servering

  • 400 gpasta
  • 3tomater
  • 1 pktrucolasallad

Gör så här

  1. Skär kycklingen i ca 2x2 cm stora bitar. Dela citronen i halvor och skär dem i tunna skivor. Varva kyckling, lagerblad och citron på grillspett. Blanda olja, vitlök, salt och peppar. Pensla på kycklingen.

  2. Mixa ihop ingredienserna till dressingen.

  3. Grilla kycklingen runt om 10-12 min. Kontrollera med en sticka att kycklingen är färdig, köttsaften ska vara ljus och klar.

  4. Servera med parmesandressing, pasta, tomater och rucolasallad.

Vad tyckte du om receptet?