Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Grillad kycklingfajita serveras med två olika röror. Queso fresco, eller blanco som den också kallas, finns i butiker med spanska och latinamerikanska varor. Den påminner om fetaost men är gjord av komjölk.
Marinad: Finhacka koriander, jalapeño och skalad vitlök. Blanda med salt och rapsolja. Skär kycklingen i ca 2 x 2 cm stora bitar och blanda med marinaden. Låt stå ca 20 min. Tänd grillen.
Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Varva kyckling och paprika på spett. Grilla över glöd eller i grillpanna ca 15 min.
Avokadokräm: Halvera, kärna ur och mixa avokadon med limesaft, gräddfil och salt.
Grillad salsa: Skala och skär rödlöken i klyftor. Salta alla grönsaker och pensla med olja. Grilla lök, tomater, jalapeño och majskolv tills de har fått grillyta.
Mixa tomater, lök och jalapeño med vinäger och salt. Skär av majsen från kolven och blanda i salsan. Värm tortillabröden.
Servera kycklingspetten med tortilla, avokadokräm, grillad salsa, sallad och smulad ost.