Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Grillad kycklingfajita

Grillad kycklingfajita serveras med två olika röror. Queso fresco, eller blanco som den också kallas, finns i butiker med spanska och latinamerikanska varor. Den påminner om fetaost men är gjord av komjölk.

Grillad kycklingfajitaGrillad kycklingfajitaGrillad kycklingfajita
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 gkycklingfilé
  • 3paprikor- gärna olika färger
  • 4tortillabröd
  • 150 gqueso fresco- eller fetaost
  • sallad- blandad och koriander

Marinad

  • 1 krukakoriander
  • 1jalapeño- färsk
  • 0,5king solo vitlök
  • 1 tsksalt
  • 2 mskrapsolja

Avokadokräm

  • 2avokador
  • 2 msklime- pressad
  • 1 dlgräddfil
  • 2 krmsalt

Grillad salsa

  • 1rödlök
  • 250 gkörsbärstomater
  • 2jalapeño- färska
  • 1majskolv- fryst, tinad
  • 2 krmsalt
  • 1 mskrapsolja
  • 1 mskvitvinsvinäger

Gör så här

  1. Marinad: Finhacka koriander, jalapeño och skalad vitlök. Blanda med salt och rapsolja. Skär kycklingen i ca 2 x 2 cm stora bitar och blanda med marinaden. Låt stå ca 20 min. Tänd grillen.

  2. Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Varva kyckling och paprika på spett. Grilla över glöd eller i grillpanna ca 15 min.

  3.  Avokadokräm: Halvera, kärna ur och mixa avokadon med limesaft, gräddfil och salt.

  4. Grillad salsa: Skala och skär rödlöken i klyftor. Salta alla grön­saker och pensla med olja. Grilla lök, tomater, jalapeño och majskolv tills de har fått grillyta.

  5. Mixa tomater, lök och jalapeño med vinäger och salt. Skär av ­majsen från kolven och blanda i salsan. Värm tortillabröden.

  6. Servera kycklingspetten med tortilla, avokadokräm, ­grillad ­salsa, sallad och smulad ost.

Vad tyckte du om receptet?

Här hittar du en till variant på kycklingfajitas: