Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 16g
Protein: 34g
Kolhydrater: 61g
Grillad kyckling med nudlar och ingefärsdippsås är en rätt med asiatiska smaker. Marinaden är pricken över i!
Stycka kycklingklubborna i ben och lår. Skala och finriv ingefära och vitlök. Blanda 1 msk ingefära, 1 tsk vitlök, 2 msk soja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Pensla marinaden på kycklingen.
Lägg kycklingbitarna på en plåt med bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt, 80° vid benet, ca 20 min.
Blanda resterande ingefära och vitlök med 1 dl soja, 1 tsk socker och 2 krm peppar.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Ansa och finstrimla sockerärterna. Låt sockerärterna koka med nudlarna ca 1 minut. Låt nudlar och sockerärter rinna av och spola hastigt av med kallt vatten. Blanda nudlar, sockerärter och jordnötter och fördela på tallrikar.
Lägg kycklingen på nudlarna och servera dippsåsen vid sidan om.